Main Logo Mact

werk­post­optimalisatie

Stop inefficiëntie

op de werkvloer/

werkpost

Verhoog de efficiëntie op je werkposten door de opleiding Werkpostoptimalisatie.

Elke dag hol je van hot naar her, van de ene werkpost naar de andere, van het ene probleem naar het andere. Je behaalt je doelstellingen niet en je ziet vaak door het bos de bomen niet meer. Je voelt je niet gesteund door je medewerkers of leidinggevenden. Soms weet je zelfs waar het aan ligt, maar kan je het toch niet oplossen. Je wil niets liever dan ‘gewoon’ je werk kunnen doen.

Klinkt deze situatie herkenbaar of is dit dagelijkse kost? Wil je niets liever dan een werkplaats waar alles gesmeerd loopt en waar je constructief kan werken om de vooropgestelde planning of doelstellingen te behalen? Investeer 10 halve dagen om te leren hoe je zelf zaken constructief en met blijvend resultaat kan aanpakken op de werkvloer samen met je leidinggevenden en medewerkers. Door het uitrollen van een verbeterproject tijdens de opleiding zal je meetbaar resultaat kunnen aantonen voor jezelf, je leidinggevenden en je eigen team.

theorie of praktijk?

Verwacht van ons geen zware theorie maar wel een boeiende en praktische basis. Ons motto is niet voor niets, “I hear and I forget, I see and I remember, I do and I understand” (Cfr. Confucius). We starten met een échte situatie (een echte fysieke werkpost in ons opleidingscentrum) die we als rode draad gebruiken doorheen de opleiding. Hierdoor is alles herkenbaar en kan je wat je leert onmiddellijk in de praktijk toepassen. We overlopen alle technieken en afhankelijk van de noden van de groep gaan we meer in detail zonder het einddoel uit het oog te verliezen. We willen de juiste acties uitrollen waardoor je efficiënter gaat werken. We vragen aan iedereen (op zijn eigen niveau) om ook een praktisch voorbeeld uit te rollen tijdens de opleiding. Zo is er blijvend resultaat voor het bedrijf.

praktische toepassingen na de opleiding

 • LEAN Verliezen → De verliezen op een werkpost leren zien
 • Teamborden:​
  • Communicatie, medewerkers betrekken
  • Opportuniteiten naar boven brengen
  • Acties bijhouden en opvolgen - KPI’s

 

 • Why → Oorzaak van een probleem
 • 5S → Orde en netheid op de werkpost
 • SMED → Sneller omstellen of veranderen van order
 • GEMBA Walks → Actief op de werkvloer zoeken naar opportuniteiten met de medewerkers
 • Standaard werk → Er zijn vele manieren om een activiteit uit te voeren, slechts 1 is de meest efficiënte.

expertise

De training wordt gegeven door een ervaren specialist met échte kennis van zaken. Ons team bestaat enkel uit mensen waar we het volste vertrouwen in hebben en die tonnen praktische ervaring hebben in het continu verbeteren op de werkvloer met meetbaar resultaat. We baseren ons op de theorie, maar onderbouwen dit met praktische voorbeelden, cases en oefeningen.

contactpersoon

doelgroep

Eerstelijnsverantwoordelijken, ploegchef, teamleader, medewerkers met groeipotentiëel

wanneer

Start: donderdag 5 oktober 2023
Aantal: 10 halve dagen (voormiddag)
Totaal: 35 uur

richtprijs

€ 2499


liever deze opleiding bij jou op bedrijf?

Wij kunnen ook langskomen bij je op een afgesproken datum. Vul hieronder je gegevens in en we zoeken samen naar een geschikte datum.


schrijf je nu in voor deze opleiding

bekijk ook deze opleidingen

Lijn­/afdelings­optimalisatie

Alle tools die nodig zijn om een productielijn of -afdeling efficiënter te organiseren. Op deze manier worden doelstellingen behaald en creëer je rust binnen de afdeling/lijn.

Productie­optimalisatie

Alle tools die nodig zijn om een productiebedrijf efficiënter te organiseren. Op deze manier worden doelstellingen behaald en creëer je rust binnen het hele bedrijf. Je bent als het ware dé arbeidsanalist.

Industrieweg 45
8800 Roeselare
België

BTW BE0763.482.149

DV.O247468