Main Logo Mact

Lijn­/afdelings­optimalisatie

Stop inefficiëntie op de productielijn of -afdeling

Verhoog de efficiëntie van de volledige productielijn of -afdeling met de opleiding Lijn-/ afdelingsoptimalisatie.

Je hebt verschillende verantwoordelijkheden en bent hierdoor minder actief op de werkvloer. Je moet verschillende rollen uitoefenen zoals KPI’s behalen, de planning maken, klachten opvolgen en daarnaast ook nog verschillende projecten en verbeteringen doorvoeren. Je zit vaak in meetings en komt daardoor niet altijd aan je kernactiviteiten toe. Wanneer je bij de werkposten komt, voel je de nood om te verbeteren, maar je weet niet altijd hoe. Je voelt je niet gesteund door je medewerkers of leidinggevenden. Soms weet je zelfs waar het aan ligt, maar kan je het toch niet oplossen. Je wil niets liever dan ‘gewoon’ je werk kunnen doen.

Klinkt deze situatie herkenbaar of is dit dagelijkse kost? Wil je niets liever dan een werkplaats waar alles gesmeerd loopt en waar je constructief kan werken om de vooropgestelde planning of doelstellingen te behalen? Investeer 15 halve dagen om te leren hoe je zelf over de hele lijn continu verbeteringen op de werkvloer kan introduceren samen met je leidinggevenden en medewerkers. We gaan aan de slag met quick wins, maar ook met grotere verbeterprojecten. Door een case bij je eigen bedrijf uit te rollen, zetten we meetbaar resultaat neer.

theorie of praktijk?

Verwacht van ons geen zware theorie maar wel een boeiende en praktische basis. Ons motto is niet voor niets, “I hear and I forget, I see and I remember, I do and I understand” (Cfr. Confucius). We starten met een échte situatie (een echte fysieke werkpost in ons opleidingscentrum) die we als rode draad gebruiken doorheen de opleiding. Hierdoor is alles herkenbaar en kan je wat je leert onmiddellijk in de praktijk toepassen. We gaan aan de slag met problemen die de groep aangeeft en zoeken naar kleine verbeteringen die we kunnen uitvoeren. We willen de juiste acties snel na elkaar uitrollen waardoor je efficiënter gaat werken.

praktische toepassingen na de opleiding

  • Alles van werkpostoptimalisatie komt high-level aan bod
  • Meetings → Creëer betrokkenheid en zorg dat acties worden uitgevoerd
  • Actielijst → Acties beheren, prioriteiten stellen en opvolgen. Een actie zonder een plan is gewoon een wens.
  • KPI’s → Welke doelstellingen zijn van toepassing op mijn lijn? Hoe stel ik deze op en volg ik deze op om bij te sturen?
  • ROI → Hoe weet ik zeker dat als we een actie of verbetering doorvoeren, dit ook impact zal hebben?

 

  • Competentiematrix → Wie heb ik nodig in mijn team om alles te kunnen uitvoeren? Welke competenties ontbreken nog en wat zijn de volgende stappen?
  • LEAN Tools → Welke LEAN tools bestaan er om actief aan continu verbeteren te werken?
  • Voorraadbeheer → Wat hebben we nu nodig op onze afdeling/lijn? We gaan ook aan de slag met KANBAN.
  • Lijnbalancering → Zit onze afdeling in balans? Waar zitten de bottlenecks en wat kunnen we eraan doen?

expertise

De training wordt gegeven door een ervaren specialist met échte kennis van zaken. Ons team bestaat enkel uit mensen waar we het volste vertrouwen in hebben en die tonnen praktische ervaring hebben in het continu verbeteren op de werkvloer met meetbaar resultaat. We baseren ons op de theorie, maar onderbouwen dit met praktische voorbeelden, cases en oefeningen.

contactpersoon

doelgroep

Eerstelijnsverantwoordelijken, ploegchef, teamleader, medewerkers met groeipotentiëel

wanneer

Start: donderdag 5 oktober 2023
Aantal: 15 halve dagen (namiddag)
Totaal: 52,5 uur

richtprijs

€ 3749


liever deze opleiding bij jou op bedrijf?

Wij kunnen ook langskomen bij je op een afgesproken datum. Vul hieronder je gegevens in en we zoeken samen naar een geschikte datum.


schrijf je nu in voor deze opleiding

bekijk ook deze opleidingen

Productie­optimalisatie

Alle tools die nodig zijn om een productiebedrijf efficiënter te organiseren. Op deze manier worden doelstellingen behaald en creëer je rust binnen het hele bedrijf. Je bent als het ware dé arbeidsanalist.

werk­post­optimalisatie

Alle tools die nodig zijn om een werkpost efficiënter te organiseren. Op deze manier behaal je je doelstellingen en creëer je rust op de werkpost/-vloer.

Industrieweg 45
8800 Roeselare
België

BTW BE0763.482.149

DV.O247468