Main Logo Mact
Deel deze case

Verbetering van de betrokkenheid bij de medewerkers bij Vanderscheuren

De betrokkenheid van je medewerkers verhogen op de werkvloer, hoe doe je dat? Ook productiebedrijf Vanderscheuren kwam met deze vraag aankloppen bij mact. Na een open en eerlijk gesprek met de zaakvoerders en medewerkers bleek dat de band tussen het managementteam en de medewerkers op de werkvloer sterker kon. Ondanks dat de medewerkers al gebruik maakten van teamborden voor een kort dagelijks overleg, bleef de nood aan open en actiegerichte communicatie tussen alle partijen hoog.

In samenwerking met de medewerkers bliezen we de teamborden nieuw leven in. Door de medewerkers de volledige controle te geven over de teamboarden optimaliseerde we al snel de efficiëntie ervan. We linkten de data van de werkvloer aan de algemene bedrijfsdoelstellingen en zorgden voor een nieuwe gezamenlijke focus.

Een betere betrokkenheid resulteert in minder uitval en meer productiviteit. We wekten opnieuw een positieve sfeer op door acties uit te voeren die de bedrijfsdoelstellingen terug op de voorgrond plaatsten.

Wat deed mact exact?

  • De uitvoering van transparante medewerkersgesprekken op de werkvloer.
  • Acties om de betrokkenheid te verhogen.
  • Resultaat: Hogere betrokkenheid, minder uitval en meer productiviteit. 

“Vanuit een bij de KMO-begeerde no-nonsense aanpak weten ze bij mact creatief maar vooral doordacht nieuwe concepten door te voeren en op te leveren. Zelfs met opgerolde mouwen als het moet. Hun expertise is verrijkend op veel gebieden.”

- Bart Verbouwhede, Brustor

Industrieweg 45
8800 Roeselare
België

BTW BE0763.482.149

DV.O247468