Main Logo Mact
Deel deze case

Premium samenwerking tussen mact en VCF Cigars (J. Cortès Cigars)

Omdat de verkoop van handgerolde sigaren explodeerde, was de nood hoog voor VCF Cigars om de afdeling in Zwevegem te verhuizen naar een groter magazijn. De producent van premiumsigaren schakelde onze hulp in om de verhuis tot in de puntjes te regelen en te begeleiden.

 

Zonder professionele externe hulp een volledige productie-afdeling verhuizen, da’s niet evident. Bovendien was er een strakke deadline, want door de sterke groei was de move naar het nieuwe magazijn heel dringend. Daarom besliste VCF Cigars om mact in te schakelen.

 

Op basis van de forecastgegevens bepaalden we hoeveel paletten en rekken er nodig waren voor een optimale workflow in het nieuwe magazijn. We hielden bij de nieuwe indeling ook rekening met andere strategische factoren. Zoals: welke producten worden het meest gepickt en welke net het minst? Met die data gingen we aan de slag en tekenden we de volledige inrichting uit op een plan. Tijdens het proces hebben we ook samen met de klant hun ERP-systeem (SAP) geoptimaliseerd. 

 

Bij de presentatie van ons plan aan het management van VCF Cigars, kregen we meteen groen licht. Volgende stap: de praktische uitwerking van het project. Wij namen de volledige coördinatie op ons: de keuze van geschikte leveranciers, het plaatsen van bestellingen, de opvolging van de installatie van de rekken en machines, ...  

 

De verhuis – met voorbereiding én uitvoering – was na amper een maand al afgerond, vroeger dan gepland. En first time right! Er was geen enkele aanpassing nodig achteraf. Een succesvolle samenwerking tussen mact en VCF Cigars.

Wat deed mact exact?

  • voorbereiden en coördineren van de verhuis
  • uittekenen van optimale productieflow binnen de beschikbare ruimte 
  • contacteren van de juiste leveranciers
  • in kaart brengen welke producten het meest en het minst verkocht worden (via het ERP-systeem)
  • optimaliseren van het ERP-systeem (SAP)
  • uittekenen van het plan voor de rekken
  • laten plaatsen van alle materialen

“Tom geeft heel vlot les. Hij is geen theoreticus, maar past alles meteen in de praktijk toe. Je bent niet zomaar een nummer, maar een individu met een probleem dat kan aangepakt worden. En ook nadien zat hij achter onze veren om verbeteringen in ons bedrijf toe te passen.”

- Jennifer, Weiss Technik 

Industrieweg 45
8800 Roeselare
België

BTW BE0763.482.149

DV.O247468